Aanpak

Ontdek de kracht van sociale psychofysiologie in de werkomgeving

coachidee

Mijn aanpak

Bij Coachidee geloven we in een holistische benadering van welzijn op de werkplek. Onze unieke aanpak combineert de inzichten van psychosociale therapie met de geavanceerde technieken van sociale psychofysiologie om zowel werknemers als werkgevers te ondersteunen.

Voor Werknemers: Voel je soms gespannen of ongemakkelijk in sociale situaties op je werk? Worstel je met stress, communicatie of samenwerking met collega’s?

Wij bieden gepersonaliseerde begeleiding die je helpt om je eigen reacties in sociale situaties beter te begrijpen. Onze aanpak richt zich op lichaamstaal, ademhaling en fysiologische reacties om je zelfbewustzijn te vergroten en je tools te geven om effectiever met uitdagingen om te gaan.

Voor Werkgevers: Zoek je naar manieren om de teamdynamiek te verbeteren? Wil je een gezondere, ondersteunende werkomgeving creëren?

Wij bieden inzichten en trainingen die gericht zijn op het verbeteren van de communicatie, het verminderen van stress en het versterken van de teamgeest. Onze methoden kunnen helpen om een positievere werksfeer te bevorderen, wat leidt tot hogere werknemerstevredenheid en productiviteit.

Onze Belofte: Bij Coachidee zijn we toegewijd aan het creëren van een veilige, respectvolle en ondersteunende omgeving. We streven ernaar om zowel individuele werknemers als teams te helpen groeien en excelleren.

Gratis kennismakingsgesprek

Benieuwd hoe Coachidee jou of je team kan ondersteunen?  Ik vind het erg belangrijk dat het gevoel goed is en dat je vertrouwen hebt in mij en het begeleidingstraject dat we samen aan gaan. Wil je makkelijk en snel een gratis kennismakingsgesprek inplannen? Vul dan je naam en e-mail in, ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vrijblijvend aanvragen

Passend advies

In mijn aanpak begeleid ik cliënten om hun inzichten te versterken, zichzelf te ontdekken en hun mogelijkheden verder te ontwikkelen. Wat ik te bieden heb, is mijn natuurlijke kwetsbaarheid, intuïtie en luistervaardigheid, waardoor ik niet alleen hoor wat er gezegd wordt, maar ook wat er niet gezegd wordt.

Het zenuwstelsel maakt gebruik van verschillende boodschappermoleculen, ook wel neurotransmitters genoemd, om te communiceren. Deze communicatie heeft invloed op ons gedrag, denken, voelen, immuunsysteem, hormoonstelsel en motoriek. De werking van deze neurotransmitters is bepalend voor ons dagelijks prestatievermogen en ons vermogen om te herstellen, wat ook kan worden vertaald naar functionele scores. 

Gezonde voeding speelt een essentiële rol in de communicatie binnen ons zenuwstelsel, evenals bij het voorkomen van ziekte en het bevorderen van herstel. Natuurgeneeskunde richt zich op het herstellen en stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam door te zorgen voor optimale beschikbaarheid van alle nodige voedingsstoffen voor het herstelproces en om op de langere termijn goed te kunnen functioneren. Ik kan je hierbij ondersteunen door passend advies te geven.

Mijn benadering is holistisch, waarbij ik aandacht besteed aan zowel psychosociale aspecten als aan lichamelijke gezondheid en voeding. Door inzichten, zelfontdekking en voedingsadvies te combineren, bied ik een brede en geïntegreerde aanpak om cliënten te helpen herstellen en een optimaal functionerend leven te bereiken.

Of je behandeling voor vergoeding in aanmerking komt is afhankelijk van je zorgverzekeraar.

Onoplettendheid, druk en impulsief gedrag?

Het concept van VAST (Variabele Aandacht Stimulus Trek) brengt een vernieuwde focus op de neurodiverse manier waarop individuen stimuli verwerken en aandacht reguleren. In tegenstelling tot traditionele opvattingen over ADHD, die vaak gericht zijn op de ’tekortkomingen’, benadrukt VAST de variabiliteit in aandachtsregulatie en de gevoeligheid voor omgevingsstimuli als een meer genuanceerde weergave van de hersenwerking. Dit houdt in dat personen met VAST/ADHD een verhoogde gevoeligheid hebben voor externe en interne prikkels, wat resulteert in perioden van verhoogde alertheid en interesse, maar ook in uitdagingen bij het filteren van niet-relevante informatie en het reguleren van aandacht, impulsiviteit en activiteitsniveau. Deze dynamische aanpak erkent de complexiteit van VAST/ADHD en moedigt een meer gepersonaliseerde benadering aan in zowel diagnose als behandeling.

Behandelmethoden zoals HEG-neurofeedback zijn gericht op het verbeteren van de concentratie en aandacht bij personen met VAST/ADHD. HRV-training (hartslagvariabiliteitstraining) kan helpen bij het beheersen van impulsiviteit en hyperactiviteit, terwijl Acceptance and Commitment Therapy (ACT) ondersteuning biedt bij het omgaan met frustraties en het verbeteren van taakgerichtheid.

Als behandelaar ben ik toegewijd aan het samenwerken met personen met VAST/ADHD om een op maat gemaakt behandelplan te ontwikkelen. Dit plan is afgestemd op het individu en gericht op het aanpakken van de uitdagingen en symptomen van VAST/ADHD. Mijn doel is om het algemeen functioneren te verbeteren, symptomen te verminderen, en het welzijn te bevorderen, met een benadering die de unieke sterktes en behoeften van elke persoon erkent en waardeert.

Meer weten?

Bekijk mijn profiel op coachfinder, het grootste coachingsplatform van Nederland, waar ik als persoonlijkheidscoach te vinden ben.