Aanpak

De kracht van mij ligt in mijn passie voor het werken met mensen

coachidee

Mijn aanpak

Als coach / therapeut begeleid en behandel ik cliënten met psychosociale problemen. Dit is een combinatie van psychische problemen (in relatie tot gevoelens, gedachten en gedrag) en sociale problemen (in relatie tot betrokkenheid van andere personen of organisaties). In combinatie met een overprikkeld zenuwstelsel (a.g.v. eigenschap of toestand) leidt dit vaak tot bijkomende lichamelijke klachten en bij langdurige overprikkeling tot ongezonde stressniveaus. Van ADHD tot HSP en van depressie tot tinnitus. Zowel privé als zakelijk, van 16-99 jaar.

Lees hier mijn blog over ‘Tinnitus als symptoom van burn-out’.

Hierbij werk ik volgens de laatste wetenschappelijke inzichten, gebruik ik effectieve behandelingsmethoden en innovatieve technieken als aanvullende ondersteuning. 

De kracht van mij ligt in mijn passie voor het werken met mensen, mijn betrokkenheid, een persoonlijke benadering en eenvoud. Alle problemen die wij als mens ervaren, hebben direct of indirect ook een relatie met onze persoonlijkheid.

Waarin ik geloof is dat wij kunnen leren om onze zwakheden te versterken en onze talenten verder te ontwikkelen om deze optimaal te benutten. Onze problemen kunnen we zelf oplossen door het aanspreken van onze mogelijkheden. Hoeveel ballen houdt jij eigenlijk in de lucht?

Gratis kennismakingsgesprek

Ik vind het erg belangrijk dat het gevoel goed is en dat je vertrouwen hebt in mij en het begeleidingstraject dat we samen aan gaan. Wil je makkelijk en snel een gratis kennismakingsgesprek inplannen? Vul dan je naam en e-mail in, ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vrijblijvend aanvragen


Passend advies

In mijn aanpak help ik cliënten door hun inzichten te versterken, zichzelf te ontdekken en hun mogelijkheden verder uit te bouwen. Wat ik te bieden heb is mijn natuurlijke kwetsbaarheid, mijn intuïtie en mijn vermogen om te luisteren naar wat gezegd wordt én ook te horen wat niet gezegd wordt.

In ons zenuwstelsel fungeren tal van boodschappermoleculen die voor communicatie zorgen. Bij zenuwcommunicatie spreekt men van neurotransmitters. Deze communicatie varieert van gedrag, denken en voelen, tot aan het immuunsysteem, het hormoonstelsel en de motoriek. De werking van deze neurotransmitters is bepalend voor ons dagelijks prestatie- en herstelvermogen, wat ook vertaald kan worden naar functionele scores. Lees hier mijn blog over ‘serotonine honger’ of ‘verslaving’.

Gezonde voeding speelt een sleutelrol als het gaat om zenuwcommunicatie, niet ziek worden en herstellen. De natuurgeneeskunde richt zich op het herstellen en stimuleren van de eigen geneeskracht van het lichaam, door te zorgen voor optimale beschikbaarheid van alle (voedings-) stoffen die voor het herstelproces nodig zijn en om ook op langere termijn goed te kunnen functioneren. Ook hierbij kan ik ondersteunen met een passend advies.

Of je behandeling voor vergoeding in aanmerking komt is afhankelijk van je zorgverzekeraar

DNA-onderzoek naar biochemische lichaamsprocessen

In het menselijk lichaam vinden iedere seconde talloze reacties en omzettingen plaats. Wanneer er ergens in die complexe systemen iets spaak loopt, kunnen er problemen met de gezondheid ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot vermoeidheid, prikkelbaarheid en psychische klachten, maar ook tot het ontwikkelen van aandoeningen. 

DNA-analyse is de afgelopen jaren een belangrijker onderdeel geworden van integrale geneeskunde en coaching. Dit heeft er toe geleid dat coachidee ook DNA onderzoek inzet bij het ondersteunen en coachen van haar cliënten. 

Dankzij DNA onderzoek kunnen wij beter kijken naar onderliggende oorzaken van bijvoorbeeld chronische vermoeidheidsklachten en disbalans in het lichaam. Tal van persoonlijke eigenschappen worden (mede) bepaald door je DNA zoals bijv. pijn-, stress- of medicatiegevoeligheid. Dankzij het medicijn-rapport van iGene kun je zien of een hogere dosering nodig is voor effectiviteit of een lagere dosering om bijwerkingen te voorkomen. Daarnaast geven wij o.b.v. de DNA test relevante en persoonlijke (preventie-) adviezen. Medicijngevoeligheid video

Wij hebben bewust voor iGene als DNA partner gekozen. iGene werkt als enige DNA leverancier samen met het Nederlandse Erasmus MC en geeft dankzij de innovatieve digitale techniek een garantie op het behoud van jouw privacy. Je krijgt anoniem alle informatie op een interactieve app.

Meer weten?

Bekijk mijn profiel op coachfinder, het grootste coachingsplatform van Nederland, waar ik als persoonlijkheidscoach te vinden ben.