Aanpak

De kracht van mij ligt in mijn passie voor het werken met mensen

coachidee

Mijn aanpak

Als coach en therapeut begeleid ik cliënten met psychosociale klachten. Deze vorm van ondersteuning richt zich op de psychische en sociale gevolgen (familie, gezin, relaties, werk) van een probleem. Gespecialiseerd in angst-, stress- of spanningsklachten, ADHD, hoogbegaafdheid, slaapproblemen, pijn- of belevingsklachten, burn-out, HSP, depressie etc. Lees hier mijn blog over ‘Tinnitus als symptoom van burn-out’. 

Zowel privé als zakelijk, van 16-99 jaar. Bij minderjarigen is toestemming nodig.

Het ervaren van mentale klachten kan zwaar voelen, en we willen voorkomen dat deze erger worden. Om deze reden werk ik volgens de laatste wetenschappelijke inzichten, gebruik ik effectieve behandelingsmethoden, innovatieve technieken en eHealth als aanvullende toepassing.

De kracht van mij ligt in mijn passie voor het werken met mensen, mijn betrokkenheid, een persoonlijke benadering en eenvoud. Alle problemen die wij als mens ervaren, hebben direct of indirect ook een relatie met onze persoonlijkheid. Waarin ik geloof is dat wij kunnen leren om onze zwakheden te versterken en onze talenten verder te ontwikkelen om deze optimaal te benutten. Onze problemen kunnen we zelf oplossen door het aanspreken van onze mogelijkheden. Hoeveel ballen houdt jij eigenlijk in de lucht.

Gratis kennismakingsgesprek

Ik vind het erg belangrijk dat het gevoel goed is en dat je vertrouwen hebt in mij en het begeleidingstraject dat we samen aan gaan. Wil je makkelijk en snel een gratis kennismakingsgesprek inplannen? Vul dan je naam en e-mail in, ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vrijblijvend aanvragen

Passend advies

In mijn aanpak help ik cliënten door hun inzichten te versterken, zichzelf te ontdekken en hun mogelijkheden verder uit te bouwen. Wat ik te bieden heb is mijn natuurlijke kwetsbaarheid, mijn intuïtie en mijn vermogen om te luisteren naar wat gezegd wordt én ook te horen wat niet gezegd wordt.

In ons zenuwstelsel fungeren tal van boodschappermoleculen die voor communicatie zorgen. Bij zenuwcommunicatie spreekt men van neurotransmitters. Deze communicatie varieert van gedrag, denken en voelen, tot aan het immuunsysteem, het hormoonstelsel en de motoriek. De werking van deze neurotransmitters is bepalend voor ons dagelijks prestatie- en herstelvermogen, wat ook vertaald kan worden naar functionele scores. Lees hier mijn blog over ‘serotonine honger’ of ‘verslaving’.

Gezonde voeding speelt een sleutelrol als het gaat om zenuwcommunicatie, niet ziek worden en herstellen. De natuurgeneeskunde richt zich op het herstellen en stimuleren van de eigen geneeskracht van het lichaam, door te zorgen voor optimale beschikbaarheid van alle (voedings-) stoffen die voor het herstelproces nodig zijn en om ook op langere termijn goed te kunnen functioneren. Ook hierbij kan ik ondersteunen met een passend advies.

Of je behandeling voor vergoeding in aanmerking komt is afhankelijk van je zorgverzekeraar

Onoplettendheid, druk en impulsief gedrag?

Dit zijn gedragingen die bij de meeste kinderen wel eens voorkomen, vooral in het geval van vermoeidheid, op verjaardagen, bij spannende gebeurtenissen etc. – maar niet elk druk kind is drager van de eigenschappen van ADHD. 

Volgens de definitie is er sprake van ADHD wanneer de gedragingen zich in ernstige mate voordoen, op een manier die afwijkt van de normen die gelden voor leeftijd en geslacht, en de gedragingen een herkenbaar en aanhoudend patroon vormen. Hierbij worden 3 subtypen van ADHD onderscheiden: het onoplettende (ADD) type, het hyperactieve-impulsieve type en het gecombineerde type. 

Neurofeedback (NFB) is een trainingsmethode, waarbij de hersenactiviteit zodanig wordt beïnvloedt dat klachten verminderen dan wel verdwijnen. Op basis van recent onderzoek wordt NFB in de behandeling van ADHD als ‘bewezen effectief’ beschouwd. De effecten van NFB zijn vergelijkbaar met die van medicatie. Ons brein is zeer gevoelig voor beloning en wanneer bepaald gedrag consequent beloond wordt, zorgt ons brein ervoor dat we dit gedrag vaker vertonen.

Hersengolven meten we met een hoofdband, dit is net zo eenvoudig als het meten van de bloeddruk of hartslag. Tijdens de intake meten we de hersengolven in drie verschillende stadia: ogen open, ogen dicht en bij het uitvoeren van een cognitieve taak. Op basis van deze meting kunnen we zien welke hersengebieden verhoogde of verlaagde activiteit laten zien en kunnen we de oorzaak achterhalen. Wanneer er te veel of te weinig breinactiviteit is, wordt het brein weer in balans getraind met een op maat gemaakte computergestuurde training.

Lees hier mijn blog over het flipperkastbrein.

Meer weten?

Bekijk mijn profiel op coachfinder, het grootste coachingsplatform van Nederland, waar ik als persoonlijkheidscoach te vinden ben.