Aanpak

De kracht van mij ligt in mijn passie voor het werken met mensen

coachidee

Mijn aanpak

Als coach en therapeut begeleid en behandel ik cliënten met psychosociale problemen. Deze vorm van begeleiding is zowel gericht op de psychische en emotionele gevolgen als op de sociale gevolgen (familie, gezin, relaties, werk) van een situatie of aandoening. Klachten kunnen bijv. zijn angst, stress- en spanningsklachten, slaapproblemen, hoge bloeddruk, pijn- of belevingsklachten, maar ook ADHD, burn-out of depressie. 

Zowel privé als zakelijk, van 16-99 jaar. Bij minderjarigen is toestemming nodig. Lees hier mijn blog over ‘Tinnitus als symptoom van burn-out’.

Hierbij werk ik volgens de laatste wetenschappelijke inzichten, gebruik ik effectieve behandelingsmethoden, innovatieve technieken en eHealth als aanvullende ondersteuning. 

De kracht van mij ligt in mijn passie voor het werken met mensen, mijn betrokkenheid, een persoonlijke benadering en eenvoud. Alle problemen die wij als mens ervaren, hebben direct of indirect ook een relatie met onze persoonlijkheid.

Waarin ik geloof is dat wij kunnen leren om onze zwakheden te versterken en onze talenten verder te ontwikkelen om deze optimaal te benutten. Onze problemen kunnen we zelf oplossen door het aanspreken van onze mogelijkheden. Hoeveel ballen houdt jij eigenlijk in de lucht?

Gratis kennismakingsgesprek

Ik vind het erg belangrijk dat het gevoel goed is en dat je vertrouwen hebt in mij en het begeleidingstraject dat we samen aan gaan. Wil je makkelijk en snel een gratis kennismakingsgesprek inplannen? Vul dan je naam en e-mail in, ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vrijblijvend aanvragen


Passend advies

In mijn aanpak help ik cliënten door hun inzichten te versterken, zichzelf te ontdekken en hun mogelijkheden verder uit te bouwen. Wat ik te bieden heb is mijn natuurlijke kwetsbaarheid, mijn intuïtie en mijn vermogen om te luisteren naar wat gezegd wordt én ook te horen wat niet gezegd wordt.

In ons zenuwstelsel fungeren tal van boodschappermoleculen die voor communicatie zorgen. Bij zenuwcommunicatie spreekt men van neurotransmitters. Deze communicatie varieert van gedrag, denken en voelen, tot aan het immuunsysteem, het hormoonstelsel en de motoriek. De werking van deze neurotransmitters is bepalend voor ons dagelijks prestatie- en herstelvermogen, wat ook vertaald kan worden naar functionele scores. Lees hier mijn blog over ‘serotonine honger’ of ‘verslaving’.

Gezonde voeding speelt een sleutelrol als het gaat om zenuwcommunicatie, niet ziek worden en herstellen. De natuurgeneeskunde richt zich op het herstellen en stimuleren van de eigen geneeskracht van het lichaam, door te zorgen voor optimale beschikbaarheid van alle (voedings-) stoffen die voor het herstelproces nodig zijn en om ook op langere termijn goed te kunnen functioneren. Ook hierbij kan ik ondersteunen met een passend advies.

Of je behandeling voor vergoeding in aanmerking komt is afhankelijk van je zorgverzekeraar

Onoplettendheid, druk en impulsief gedrag?

Dit zijn gedragingen die bij de meeste kinderen wel eens voorkomen, vooral in het geval van vermoeidheid, bij verjaardagen, spannende gebeurtenissen etc. – maar niet elk druk kind heeft dus ADHD. Volgens de definitie is er sprake van een aandoening wanneer de gedragingen zich in ernstige mate voordoen, op een manier die afwijkt van de normen die gelden voor leeftijd en geslacht, en de gedragingen een herkenbaar en hardnekkig patroon vormen.

Hierbij worden 3 subtypen van ADHD onderscheiden: het onoplettende (ADD) type, het hyperactieve-impulsieve type en het gecombineerde type. 

Neurofeedback (NFB) is een behandelmethode, waarbij de hersenactiviteit zodanig wordt beïnvloedt dat klachten verminderen dan wel verdwijnen. Ons brein is zeer gevoelig voor beloning en wanneer bepaald gedrag consequent beloond wordt, zorgt ons brein ervoor dat we dit gedrag vaker vertonen.

Hersengolven zijn net zoals de bloeddruk of hartslag eenvoudig
te meten. Op basis van deze meting kunnen we zien welke hersengebieden verhoogde of verlaagde activiteit laten
zien en kunnen we de oorzaak achterhalen. Wanneer er te veel of te weinig breinactiviteit is, wordt het brein weer in balans getraind met een op maat gemaakte computergestuurde training.

Lees hier mijn blog over het flipperkastbrein en onze multidisciplinaire aanpak

Op basis van recent onderzoek wordt neurofeedback in de behandeling van ADHD als ‘bewezen effectief’ beschouwd. De effecten van NFB zijn vergelijkbaar met die van medicatie.

 

Meer weten?

Bekijk mijn profiel op coachfinder, het grootste coachingsplatform van Nederland, waar ik als persoonlijkheidscoach te vinden ben.