Aanpak

De kracht van mij ligt in mijn passie voor het werken met mensen

coachidee

Mijn aanpak

Als coach en therapeut begeleid ik cliënten met psychosociale klachten, zowel privé als zakelijk, in de leeftijd van 16-99 jaar. Mijn specialisaties omvatten onder andere angst- en stressklachten, depressie, burn-out, slaapproblemen, overprikkeling en psychosomatische klachten. Deze klachten worden ook vaak ervaren door personen met ADHD en autisme. Lees hier mijn blog over ‘Tinnitus als symptoom van burn-out’. Ik geloof dat deze klachten niet alleen individuele gevolgen hebben, maar ook impact kunnen hebben op onze familie, gezin, relaties en werk.

Het is belangrijk om mentale klachten serieus te nemen en te voorkomen dat ze erger worden. Daarom werk ik volgens de laatste wetenschappelijke inzichten en maak ik gebruik van effectieve behandelingsmethoden, innovatieve technieken en eHealth als aanvullende toepassing.

Mijn kracht ligt in mijn passie voor het werken met mensen, mijn betrokkenheid, een persoonlijke benadering en eenvoud. Ik geloof dat alle problemen die we ervaren als mens direct of indirect verband houden met onze persoonlijkheid. Ik ben ervan overtuigd dat we kunnen leren om onze zwakheden te versterken en onze talenten verder te ontwikkelen om ze optimaal te benutten. Door onze mogelijkheden aan te spreken, kunnen we onze problemen zelf oplossen.

Dus, hoeveel ballen houd jij eigenlijk in de lucht? Ik sta klaar om je te ondersteunen bij het verlichten van psychosociale klachten, het ontwikkelen van veerkracht en het vinden van manieren om jouw potentieel volledig te benutten.

Gratis kennismakingsgesprek

Ik vind het erg belangrijk dat het gevoel goed is en dat je vertrouwen hebt in mij en het begeleidingstraject dat we samen aan gaan. Wil je makkelijk en snel een gratis kennismakingsgesprek inplannen? Vul dan je naam en e-mail in, ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vrijblijvend aanvragen

Passend advies

In mijn aanpak begeleid ik cliënten om hun inzichten te versterken, zichzelf te ontdekken en hun mogelijkheden verder te ontwikkelen. Wat ik te bieden heb, is mijn natuurlijke kwetsbaarheid, intuïtie en luistervaardigheid, waardoor ik niet alleen hoor wat er gezegd wordt, maar ook wat er niet gezegd wordt.

Het zenuwstelsel maakt gebruik van verschillende boodschappermoleculen, ook wel neurotransmitters genoemd, om te communiceren. Deze communicatie heeft invloed op ons gedrag, denken, voelen, immuunsysteem, hormoonstelsel en motoriek. De werking van deze neurotransmitters is bepalend voor ons dagelijks prestatievermogen en ons vermogen om te herstellen, wat ook kan worden vertaald naar functionele scores. In mijn blog ‘serotonine honger’ of ‘verslaving’ geef ik hier meer informatie over.

Gezonde voeding speelt een essentiële rol in de communicatie binnen ons zenuwstelsel, evenals bij het voorkomen van ziekte en het bevorderen van herstel. Natuurgeneeskunde richt zich op het herstellen en stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam door te zorgen voor optimale beschikbaarheid van alle nodige voedingsstoffen voor het herstelproces en om op de langere termijn goed te kunnen functioneren. Ik kan je hierbij ondersteunen door passend advies te geven.

Mijn benadering is holistisch, waarbij ik aandacht besteed aan zowel psychosociale aspecten als aan lichamelijke gezondheid en voeding. Door inzichten, zelfontdekking en voedingsadvies te combineren, bied ik een brede en geïntegreerde aanpak om cliënten te helpen herstellen en een optimaal functionerend leven te bereiken.

Of je behandeling voor vergoeding in aanmerking komt is afhankelijk van je zorgverzekeraar.

Onoplettendheid, druk en impulsief gedrag?

Niet alle drukke kinderen hebben ADHD. Sommige gedragingen die met ADHD geassocieerd worden, komen ook voor bij de meeste kinderen, vooral wanneer ze moe zijn, in spannende situaties zijn of op verjaardagen. ADHD wordt gekenmerkt door gedragsuitingen die afwijken van de normen voor leeftijd en geslacht, en een herkenbaar en aanhoudend patroon vormen. Er zijn drie subtypen van ADHD: het onoplettende (ADD) type, het hyperactieve-impulsieve type en het gecombineerde type.

Bij ADHD kan het zenuwstelsel gevoeliger zijn voor prikkels en kan er een verhoogde reactie op omgevingsfactoren plaatsvinden. Dit kan leiden tot een verhoogde alertheid en moeilijkheden in het reguleren van aandacht, impulsiviteit en hyperactiviteit. Hoewel het zenuwstelsel bij ADHD niet continu gevaar detecteert, kan het wel gevoeliger zijn voor prikkels en moeite hebben met het filteren van informatie, wat kan leiden tot uitdagingen in het dagelijks functioneren.

Bij autisme kunnen mensen ook een verhoogde gevoeligheid hebben voor prikkels in hun omgeving. Het zenuwstelsel kan hyperreactief zijn, waardoor zelfs subtiele prikkels als overweldigend kunnen worden ervaren. Dit kan leiden tot overstimulatie en stress. Mensen met autisme kunnen moeite hebben met het verwerken en reguleren van sensorische informatie, zoals geluiden, licht, aanraking en geuren. Deze overgevoeligheid kan invloed hebben op verschillende aspecten van het functioneren, waaronder sociale interactie, communicatie en emotionele regulatie. Het is belangrijk om te begrijpen dat zowel bij ADHD als autisme de manier waarop het zenuwstelsel prikkels verwerkt anders kan zijn dan bij mensen zonder deze diagnoses.

Als zorgverlener bied ik individuele behandeling en begeleiding aan mensen met ADHD of autisme. Samen stellen we een behandelplan op dat gericht is op het omgaan met de uitdagingen en symptomen van ADHD of autisme. Mijn doel is om het functioneren te verbeteren, symptomen te verminderen en welzijn te vergroten.

Meer weten?

Bekijk mijn profiel op coachfinder, het grootste coachingsplatform van Nederland, waar ik als persoonlijkheidscoach te vinden ben.